Днес ваксинирането на медиците срещу COVID-19, продължава в Шумен, Стара Загора,

...
Днес ваксинирането на медиците срещу COVID-19, продължава в Шумен, Стара Загора,
Коментари Харесай

Продължава ваксинирането на медици от различни области в цялата страна |

Днес имунизирането на медиците срещу COVID-19, продължава в Шумен, Стара Загора, Търговище, Варна, Ямбол, Смолян и Пазарджик, както и в Александровска болница.

Във Варна първата ваксина ще бъде сложена на доктор от Центъра за незабавна здравна помощ, съобщи пред БНР регионалният шеф на Варненска област Стоян Пасев:

" Първата имунизация е на 28-и, тогава стартират всички имунизации във Варна. 28-и и 29-и са дадени като дни. В самите лечебни заведения си имат манипулационнни, тъй че там са имунизационните центрове. 975 са дозите, които дойдоха. Половината остават за Варна, другата половина се раздават за останалите пет области в Североизточна България. "

В Търговище първи ще бъдат ваксинирани медицински лица от Многопрофилната болница в града. За здравното заведение в регионалния град са предопределени 65 дози от общо доставените 80 от имунизацията. Останалите ще бъдат разпределени за Центъра за незабавна здравна помощ в регионалния град, болничното заведение в Омуртаг и Специализираната очна болница " Доктор Тасков " в Търговище.

Общо 585 души от петте общини на региона са декларирали предпочитание за имунизиране. Това са лекари и медицински експерти на първа линия в битката с ковид.

Нови дози от имунизацията срещу COVID-19 в област Търговище се чакат да бъдат доставени в първите дни на новата 2021 година.

В обедните часове в Регионалната здравна ревизия във Велико Търново ще бъдат доставени Covid имунизациите за областите Плевен, Русе, Ловеч, Габрово и Велико Търново.

Днес се чака и в РЗИ Враца да дойдат първите дози от имунизациите, които ще се разпределят в останалите региони, попадащи в националния проект за имунизация.

В Плевен първите ваксини идват в следобедните часове. От лечебните заведения в региона означават увеличение на искащите медицински лица да се имунизират.

Имунизационната акция се чака да стартира още през днешния ден, откакто към 16:00 часа дойдат първите ваксини. Съобщението е на една от частните многопрофилни лечебни заведения.

До този миг няма информация от РЗИ за акцията и нейната организация. В двете академични лечебни заведения в Плевен имунизирането ще се извърши в идващите дни.

Във втората по величина болница у нас, държавната Университетска „ Д-р Георги Странски “, работят близо 2 000 души, а над 1/3 са декларирали предпочитание да се имунизират. Говорителят Момчил Цветков уточни:

" Всеки, който желае от медиците от УМБАЛ " Георги Странски " да се имунизира, подава документи към управлението. Има искащи ".

В другата Университетска болница „ Света Марина “ към този момент е изцяло оборудван имунизационен кабинет, в който ще работят два екипа. Пресаташето Велина Дукова обясни:

" Броят на записаните надвишава 90 лекари и здравни експерти, а първият доктор, който ще си сложи имунизацията е професор лекар Славчо Томов ".

Имунизирането на медиците в Ямболска област ще стартира с лекари от болница " Свети Пантелеймон ". По предварителни данни предпочитание да си слагат ваксини са изразили 300 медици от четирите лечебни заведения на територията на региона.

И област Пазарджик към този момент разполага с първите 180 ваксини срещу COVID-19 и тази заран те ще се разпределят в трите най-големи здравни заведения, с което ще стартира процедурата по ваксиниране, сподели за БНР шефът на РЗИ доктор Фани Петрова:

" Най-напред ще стартира имунизирането в трите огромни лечебни заведения - МБАЛ-Пазарджик, МБАЛ " Хигия " и МБАЛ " Уни Хоспитал ". Останалите лечебни заведения ще започват на 29-и, като в Пазарджишка област са включени всички лечебни заведения.

Желание за имунизиране първи показаха ръководителите на лечебните заведения, тъй че в МБАЛ-Пазарджик чакаме лекар Темнилов, в МБАЛ " Хигия " чакаме лекар Спиридонова да дадат образец и да бъдат първите имунизирани ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР